• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies

.Onze missie is het reduceren van het gebruik van verpakkingsmaterialen.

Dit klinkt wellicht een beetje vreemd voor een leverancier van verpakkingsmaterialen, maar daar hebben we een goede reden voor!

Verpakkingen dienen voornamelijk om producten te beschermen tegen invloeden van buitenaf en schade tijdens transport te voorkomen. Het is dus belangrijk dat het verpakkingsmateriaal functioneel is. Verder is het bij voorkeur zo licht en zuinig mogelijk. Niet alleen de bescherming van het product is erg belangrijk. De verpakking heeft ook een functie voor de promotie, de beleving en de presentatie van het (verpakte) product. 

Zowel de presentatie als de bescherming zijn tijdens de logistiek en verkoop dus van groot belang. Door nieuwe ontwikkeling en technologisch vooruitgang op het gebied van (verpakkings) materialen kan Hodi Verpakkingsmaterialen aan beide criteria tot in de details voldoen én minder materiaal gebruiken. Zo gebruiken we het materiaal optimaal en gaat er geen onnodig materiaal verloren. Het product komt dus in goede staat aan én het duurzaam verpakken is ook nog eens beter voor het milieu.

Naast het permanent reduceren (REDUCE) van materialen is de recycling (RECLYCLE) naar een veel hoger niveau gestegen, waardoor hergebruik (RE-USE) ook steeds vaker mogelijk is. Onze dagelijkse inspanningen bestaan uit het functioneel en efficiënt kijken naar de “te verpakken en verzenden goederen”, met nadruk op de verwerkings- en verpakkingsprocessen. 

Om een product naar de consument te brengen moeten er een aantal processen in gang worden gezet. Dit vereist de nodige expertise en ervaring. We begrijpen dat dit proces een belasting op uw organisatie is of kan gaan vormen. Daarom nemen we de taak van u over. Onze productspecialisten bekijken het proces en gaan ermee aan de slag. Zo gepiept, wij hebben de nodige expertise en doen dagelijks niet anders. Met behulp van onze analyses en advies kunt u uw organisatie en werkwijze optimaliseren. Onze kennis helpt u namelijk besparen op de kosten van overtollig en onnodig verpakkingsmateriaal. En niet alleen dat, ook het proces zelf is hier erg bij gebaat. Win-win! 

De besparingen op het gebruik van materialen en kwaliteiten zijn vaak niet alleen logisch, maar ook voor alle partijen welkom. Hoe minder kilogrammen materialen worden verbruikt, des te groter zijn de besparingen op alle gebieden. 

Verpakkingen moeten in onze zienswijze steeds worden opnieuw onderworpen aan kritische vragen en mogelijkheden, waarbij gekeken wordt of onderstaand mogelijk is: 

  • Reduce: Een vermindering van het verbruik van materialen en terugbrengen van het gewicht en de kosten.
  • Re-Use: Functionele inzet van verpakkingen die bij voorkeur meerdere malen gebruikt kunnen worden of via recycling weer als grondstof kunnen worden gebruikt.
  • Recycle: Bij voorkeur geproduceerd uit recycling verkregen grondstoffen en wederom te gebruiken.