• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies


Hodi Verpakkingsmaterialen en MVO

Het commerciële beleid van Hodi Verpakkingsmaterialen richt zich niet alleen op de kwaliteit, prijs en service van haar verpakkingsmaterialen, maar ook op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Waarom deze keuze?

De helft van alle weggegooide verpakkingsmaterialen is afkomstig van de huishoudens in ons land. De andere helft is afkomstig van bedrijfsverpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan de folie om dozen en pallets, of de pallets zelf. Door verbeterde technieken en aandacht voor afvalpreventie, zijn verpakkingen de afgelopen decennia lichter geworden, waardoor ze minder grondstoffen verbruiken en minder afval veroorzaken. Reden te meer om ons toe te leggen op duurzaam geproduceerde producten, die minder of geen negatieve effecten creëren t.o.v. het milieu.

Europese richtlijnen overtroffen

In de Europese Verpakkingsrichtlijn is vastgelegd dat landen in de Europese Unie moeten voldoen aan de minimumeisen voor het voorkomen van afval en het bevorderen van hergebruik. Nederland heeft deze eisen opgenomen in het Verpakkingenbesluit (2006) en gaat met haar landelijke recyclingpercentages van verpakkingen verder dan Europa: 70 procent tegenover 55 procent.

Verpakkingsvoordelen

Toch heeft het gebruik van verpakkingen ook grote voordelen. Verpakkingen voorkomen verspilling en bederf van producten. Ze verbeteren de houdbaarheid van voedingsmiddelen en bieden diverse producten bescherming tijdens transport en opslag. Gelukkig staat duurzaam verpakken bij steeds meer bedrijven op de agenda.

Zoeken naar oplossingen

Door de grote opmars van e-commerce en webwinkels, worden er meer verzendverpakkingen gemaakt. Daardoor zijn wij meer op zoek naar efficiënte en duurzame manieren om producten per post te verzenden. Zo zijn er nu goede mogelijkheden om loze ruimtes in verpakkingen te voorkomen, of het opvullen van dozen tegen te gaan. Dozen met fixeerfolie, dat het product klem houdt en goed beschermt is hier een mooi voorbeeld van. 

Hodi Verpakkingsmaterialen neemt zijn verantwoording

Wij kiezen bewust voor het milieu en een duurzame samenleving waarin People, Planet en Profit in een goede balans samengaan. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Hodi Verpakkingsmaterialen een beleidsvisie voor de lange termijn.