• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies
  • Samen opweg naar een betere wereld

    Reduce Re-use & Recycle

    Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen we samen

Hodi VM verpakt in een groen jasje

Al jarenlang zijn wij van Hodi VM bezig om ons steentje bij te dragen aan een beter wereld voor iedereen. Elke stap is er een en wij nemen graag zoveel mogelijk partijen mee op de reis.

Te beginnen bij onszelf...

Een betere wereld begint bij jezelf, en ook wij zijn ons daarvan bewust. Ons hoofdkantoor is voorzien van 2.000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen leveren per jaar 700.000 kWh aan groene stroom op, dat is meer dan wij nodig hebben. Met deze extra energie voorzien we nog eens 200 huishoudens in de omgeving van groene energie!

Ook als we buiten ons kantoor werken zorgen we ervoor dat we een groene impact hebben. Alle bedrijfsauto's van onze werknemers zijn daarom 100% elektrisch.

Om de stijgende lijn voort te zetten heeft Hodi ook een 'Groene lijn' binnen ons assortiment in het leven geroepen. Hier kunt u in een opslag zien welke producten volledig ecologisch verantwoord zijn. Al deze producten zijn gemaakt van gerecycled materiaal.

Less is more...

Onze missie is het reduceren van het gebruik van verpakkingsmaterialen. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd voor een leverancier van verpakkingsmaterialen, maar eigenlijk is het heel logisch! Om bij te dragen aan het millieu verpakt Hodi met minder verpakkingsmaterialen meer producten. Zowel de presentatie als de bescherming zijn tijdens de logistiek en verkoop dus van groot belang. Door nieuwe ontwikkeling en technologisch vooruitgang op het gebied van (verpakkings)materialen kan Hodi Verpakkingsmaterialen aan beide criteria tot in de details voldoen en minder materiaal gebruiken. Zo gebruiken we het materiaal optimaal en gaat er geen onnodig materiaal verloren. Het product komt dus in goede staat aan en het duurzaam verpakken is ook nog eens beter voor het milieu.

Groen van A naar Beter

Onze levering is niet alleen supersnel, het kent ook nog een groen tintje. Door de transportlijnen goed te optimaliseren besparen we transport en dat is goed voor het milieu! We doen dit door te werken met dropshipments en de juiste seriegroottes te hanteren zodat onze chauffeurs zo min mogelijk hoeven te rijden.


Meer poen voor groen?

Nee hoor. Groener verpakken gaat niet altijd gepaard met een kostenstijging. Integendeel. In veel gevallen wordt zelfs op kosten bespaard doordat er veel efficiënter verpakt kan worden! Gunstig voor uw portemonnee en het milieu. Win-win.

3 Pijlers