• Voor 16:30 besteld, morgen geleverd!
  • Leverbaar uit eigen voorraad
  • Niet goed, geld terug garantie
  • FSC® gecertificeerd
  • Bereikbaar voor vragen en advies

Duurzame dozen

Duurzame dozen verwijst naar verpakkingsdozen die zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled karton, en die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd, zodat de impact op het milieu beperkt blijft. Deze dozen zijn een milieuvriendelijker alternatief voor traditionele verpakkingsmaterialen en kunnen worden gerecycled of opnieuw gebruikt na gebruik. Bekijk al onze verzenddozen voor een uitgebreider aanbod. 


Duurzame kartonnen dozen

In de huidige tijd waar bewuste en duurzame keuzes centraal staan, groeit de behoefte aan duurzame verzendopties voor producten. De overvloed van dagelijkse bestellingen zorgt voor een aanzienlijke impact op het milieu. Daarom klinkt het misschien gek dat Hodi, als leverancier van verpakkingsmaterialen, werkt aan een duurzame toekomst voor het zo ecologisch mogelijk verzenden. Maar juist met deze strategische positie in de branche hebben we een bijzondere rol met veel impact. Daarom werken we continu aan duurzame verzenddozen en andere opties, waarbij we de impact op het milieu proberen te minimaliseren.

 

Wat is een duurzame kartonnen verpakking?

Duurzame verpakkingen van karton zijn ontworpen met aandacht voor het milieu. Zodat het karton geen impact achterlaat op het milieu, ook na het gebruik ervan. Deze verpakkingen worden gemaakt van recyclebare en biologisch afbreekbare materialen. Zodat de impact op het milieu minder is, dan bij traditionele verpakkingsmaterialen. Karton wordt gemaakt uit een hernieuwbare bron (gerecycled papier) en kan vervolgens zelf ook worden hergebruikt. Daarom kan het ook wel worden beschouwd als circulair materiaal, met een minimale afdruk op het milieu.

 

Is karton duurzaam?

Ja, karton is over het algemeen een duurzame optie voor verpakkingen. Zeker in vergelijking met kunststof of andere verpakkingen met chemische stoffen. Er zijn wel verschillende gradaties voor de mate van duurzaamheid van karton. De meeste dozen zijn gemaakt van 80% hergebruikt karton, en 20% nieuw karton. Om écht te zeggen dat karton duurzaam is, zal een doos meer dan 80% of zelfs 100% gemaakt moeten zijn van gerecycled karton.